Hondenverzekering Uitgelegd

Een hondenverzekering is een verzekering waarbij uw hond wordt verzekering tegen ziekte en ongeval. Wanneer u een hond neemt is het voor u verstandig om na te denken of u een hondenverzekering wilt nemen of niet.

Wanneer u een hondenverzekering afsluit voor uw hond betaalt u gemiddeld tien euro in de maand. Dit is verschillend, want elke verzekeringmaatschappij vraagt zijn eigen premiebedrag per maand. Let wel op dat u goed de voorwaarden leest, want niet elke hondenverzekering is bij elke maatschappij hetzelfde. Zo zijn er hondenverzekeringen waarbij de castratie en sterilisatie worden gedekt, maar er zijn ook maatschappijen waarbij u deze ingreep zelf moet betalen. U kunt er vaak wel voor kiezen om een aanvullende verzekering te nemen, dan worden deze ingrepen bij uw hondenverzekering wel vergoed.

Als u een hondenverzekering neemt, kunt u informeren of het voordeliger is om eens per jaar te betalen. Vaak krijgt u wanneer u per jaar betaalt een fikse korting. Maar de hoogte van de premie die u per maand/per jaar zou moeten betalen is afhankelijk van de leeftijd van de hond, en het pakket dat u heeft gekozen. U bent voordeliger uit wanneer u een hondenverzekering af sluit wanneer uw hond nog een pup is, dan wanneer u er in stapt wanneer uw hond enkele jaren oud is.

Dan is er nog een mogelijkheid om te kiezen of u een verzekering voor bijvoorbeeld een jaar of vijf jaar afsluit, ook dit is per hondenverzekering verschillend. Er zijn maatschappijen die dan pakketkorting geven maar er zijn ook maatschappijen waar dit niet mogelijk is. Het is afhankelijk van uw pakket wat er wordt verzekerd. Meestal worden het consult van de dierenarts, medische ingrepen en de medicatie sowieso vergoed. Maar als er meerdere operaties, laboratorium onderzoek e.d. nodig zijn is het raadzaam om te informeren of dit vergoed wordt met het basispakket of alleen met een aanvullende hondenverzekering.

Een hond kan veel kosten met zich meebrengen. De gewone kosten zoals het voer en speeltjes zijn kosten waar u wellicht aan denkt. Maar dierenartskosten, de jaarlijkse vaccinnatie, een ontwormingskuur, etc. allemaal extra kosten. Wilt u er zeker van zijn dat u de onkosten van de hond in de toekomst kunt blijven betalen, dan is het verstandig om een hondenverzekering af te sluiten. U loopt dan minder risico, de kosten worden helemaal of gedeeltelijk vergoed.