Kattenverzekering Uitgelegd

Een kattenverzekering is een verzekering waarbij uw kat wordt verzekering tegen ziekte en ongeval. Wanneer u een kat neemt is het voor u verstandig om na te denken of u een kattenverzekering wilt nemen of niet.

De kosten, wanneer een kat geopereerd moet worden, kunnen erg hoog oplopen. Daarom is het afsluiten van een dierenverzekering, en meer een kattenverzekering geen overbodige luxe. Een kattenverzekering kan erg in prijs verschillen. Gemiddeld moet u toch wel rekenen op ongeveer tien euro per maand. Maar als hiermee het grootste deel van de onkosten worden vergoed, dan is een kattenverzekering toch zeker een aanrader. Stel nou dat uw kat op jacht is geweest en terug komt met een gebroken poot. U heeft net alle verzekeringen voor uzelf betaald, maar nu moet de kat geopereerd worden. De operatiekosten bedragen maar liefst 400 euro. Maar u heeft deze niet liggen, wat moet u dan doen? Dan bent u blij dat u een kattenverzekering heeft afgesloten omdat deze de hele operatie of de operatie grotendeels dekt. U wilt er toch niet aan denken dat u uw kat zomaar af moet staan omdat u de kosten niet kunt betalen van een operatie?

Daarom is er dan ook de kattenverzekering. De precieze premie die u per maand of per jaar moet betalen wordt berekend aan de hand van een aantal factoren. Het is belangrijk dat de kat van kleins af aan is verzekerd, op dat moment bespaart u een hoop kosten wanneer de kat wat ouder is. Als u een kattenverzekering af wilt sluiten dan vragen ze naar de leeftijd van uw kat, het geslacht en welk pakket u precies wilt. U kunt vaak kiezen voor het basispakket of voor een basispakket met een aanvullende verzekering. Hetgeen verzekert is in deze pakketten staat in de voorwaarden van de kattenverzekering beschreven.

Het is raadzaam om de voorwaarden goed door te nemen van de kattenverzekering. Want elke kattenverzekering heeft zijn eigen voorwaarden. Wanneer u het basispakket neemt worden de dierenartskosten vergoed (consult) en meestal ook de medicatie. Maar als u uw kat wilt laten steriliseren of castreren is dit niet altijd meegenomen in het standaardpakket. Neem er zo nodig een aanvullend pakket bij. Op deze manier weet u zeker dat u niet voor hoge kosten komt te staan, een kattenverzekering is geen overbodige luxe.

U kunt er natuurlijk zelf voor kiezen of u een kattenverzekering wilt nemen, maar het wordt sterk aangeraden. Zeker omdat veel katten op jacht gaan en altijd in een gevecht kunnen komen met een andere kat (bijvoorbeeld om een prooi). Denkt u er eens goed over na of het verstandig is voor u om een kattenverzekering af te sluiten.